Mobilné fitko: Ako pracuje na svojej postave a zdraví Pavol Jakubec, najúspešnejší podnikateľ na Slovensku

Tréning s mobilným fitkom využívajú aj tí najúspešnejší. ANTISTARNÚCI tréningový program v praxi.

Trojmesačný ANTISTARNÚCI komplexný program je určený najmä ľudom po 50-tke, ktorí vedia, že nestarnú ale zrejú. Veľkopodnikateľ Pavol Jakubec je veľmi úspešný muž ale tiež zrejúca osobnosť. Na svojom tele pracuje v mnohých smeroch. Jedným z týchto smerov je aj silový tréning s Mobilným Fitkom.

Pre úspešné podnikanie i život je veľmi dôležité starať sa aj o svoje telo. S Pavlom preto niekoľkokrát týždenne pracujeme na celkovom zdraví, kondícií i postave najmä silovými cvičeniami.

Pavol začal cvičiť inšpirovaný svojou manželkou a dcérou, ktoré tréning z Mobilným fitkom začali využívať už skôr. Začiatky tréningovej spolupráce sa zrodili koncom roka 2020.

Prvé výsledky manželky a dcéry boli motiváciou k tomu, že sám chcel cvičiť, napriek tomu, že nemal sympatie k silovému tréningu.

Zameranie tréningu s Mobilným Fitkom – prevládajú silové cviky a cvičenia

Pavlom tréning je zameraný komplexne. Využívame základné cviky na posilnenie a funkčnosť základných a najväčších svalových reťazcov. Toto zameranie nám prinieslo už počas prvých 3 mesiacov spolupráce pekné výsledky.

Cieľom tréningu bolo spevniť, nabrať svalovú hmotu a udržiavať resp. zlepšovať celkovo kondíciu. Tento cieľ sa nám podaril.

Za prvé 3 mesiace Pavol nabral 4,8kg na svalovej hmote, pričom obvod pása sa nezmenil. Tréningové výsledky (objem tréningu) sa za prvé tri mesiace zväčšili o viac ako 50% za každý tréningový mesiac. Tréningový mesiac je 15 tréningových jednotiek.

Pavol Jakubec - Mobilné fitko a antistarnúci tréningový program
Antistarnúci tréningový program s Mobilným fitkom – Pavol Jakubec.

Komplexný program je sa zameriava najmä na prácu najväčších svalových reťazov tela – nohy, brucho, chrbát. Zjednodušene to znamená zaťažovanie najväčších svalov a svalových skupín. Dôvod je jednoduchý.

Najväčšie svalové skupiny znamenajú najväčšiu kalorickú potrebu a tiež najväčší stimul pre svaly.

Výraznú časť tréningu venujeme svalom stredu tela a chrbta kde vplyvom manažérskej práce Pavol pociťoval najväčšie nedostatky. Tie sa nám v prvých mesiacoch podarilo veľmi výrazne odstrániť. 

Pavlov chrbát je pevný, dostatočne osvalený a na jeho tréningovej práci nepoľavujeme. Chrbát a svaly k nemu prislúchajúce sú najväčším súborom svalov hornej časti tela. Pri efektívnom zaťažení tak poskytuje najväčšie zdravotné aj estetické benefity. To znamená jednak držanie tela (spolu s brušnou stenou) a tiež v kombinácií so svalmi ramien, povestný mužský tvar V.

Pavol v tréningovom procese zotrváva aj naďalej. Pričom prioritou zostáva budovanie kondície, funkčnosti a pevného zdravia na aktuálne nastavenej hmotnosti. Stratégiu tréningov zatiaľ výrazne meniť neplánujeme. Silový tréning momentálne prebieha v zníženej kadencií, pretože Pavol pravidelne trénuje tenis, squash a golf.

V prípade, že nastáva výpadok tréningov z dôvodu pracovnej vyťaženosti Pavol trénuje podľa tréningového manuálu pre mužov Začni cvičiť s POHYBom for Men.

Ako vyzerá bežný tréning Pavla Jakubca?

Rozcvičku tvorí štandarne 50 kľukov a 50 drepov.

Nasledujú ako je opísané vyššie najväčšie svalové partie a reťazce.

  • Mŕtvy ťah s jednoručnými činkami,
  • Goblet drep,
  • Dvíhanie nôh v ľahu,
  • Tlak jednoručných činiek nad hlavu,
  • Horolezec,
  • Veslovanie,
  • Rozpažovanie jednoručiek.

Popis jednotlivých cvikov nájdeš v našej databáze cvikov.

Na konci tréningu nasleduje veľmi jednoduchý pasívny strečing. Často tiež využívame supersérie alebo trojsérie, prípadne kombinácie s izolovanými cvikmi. Toto využitie závisí od aktuálne nastavenej kadencie tréningov ale aj Pavlovmu zotaveniu.

Mobilné fitko a jeho komplexné programy môžeš využiť v meste Pezinok (a najbližšom okolí) aj ty. V prípade, že ťa Mobilné fitko a jeho programy zaujali neváhaj ma kontaktovať prostredníctvom formulára.

Autor článku
Ľuboš Gsch
Ľuboš Gsch
Hlavný tréner

AHOJ. Srdečne ťa vítam. Som profesionálny osobný tréner a s Mobilným fitkom pôsobím v Pezinku a v Senci.

Okrem toho som otec dvoch detí, dvoch kníh, minimalistického tréningového plánu na doma (Program P13) a tohto blogu. Mojou úlohou je ukázať ti, že skvelé telo môžeš mať aj TY. A to s radosťou, dobrým pocitom a zábavne. Prevediem ťa procesom tréningu a tiež všetkým potrebným. Výsledky v podobe skvelej postavy, zdravia a kondície dosiahneš efektívne, rýchlo a bezpečne.

Ak ťa zaujíma môj príbeh navštív sekciu Osobný tréner – O mne

Ak ťa zaujímajú moje referencie navštív sekciu Osobný tréner – Naše boje referencie

V prípade otázok ma neváhaj kontaktovať prostredníctvom formulára.

viac o autorovi

Odporúčané produkty z nášho e-shopu