Chceš schudnúť? Tieto zdravé návyky naštartujú tvoj metabolizmus

Schudnúť môžeš aj bez konkrétneho tréningového plánu. Dávam ti jednoduché tipy.

Snažíš sa už nejaký ten piatok schudnúť, ale váha každé ráno ukazuje rovnaké číslo? Na vine môže byť pomalý metabolizmus. Za ten čiastočne môže genetika, ale tiež nesprávna životospráva a nedostatok pohybu, Preto neprepadaj panike a vyskúšaj našich päť tipov, ako opäť naštartovať spaľovanie tukov.

Deň začni raňajkami.

Máš vo zvyku odísť do práce bez toho, aby si si pripravil/a raňajky? Svojmu zdraviu tým určite neprospievaš. Ak sa nenaješ do hodiny od prebudenia, pre tvoje telo môže nastať krízový režim a následne si začne šetriť každú dodanú kalóriu na horšie časy. Z tohto dôvodu tak vedie hladovanie ku spomaleniu metabolizmu a priberaní na váhe. 

Čo s tým? Ráno si privstaň a priprav si výdatné raňajky, ktoré ti dodajú energiu na celé dopoludnie. Nezáleží na tom, či dáš prednosť sladkému alebo slanému variantu. Hlavné je, aby boli raňajky vyvážené a založené na kvalitných a čerstvých potravinách.

Povzbuď sa kofeínom

O kofeíne sa vie, že zaháňa únavu a dodáva energiu. Vedel/a si ale, že tiež zrýchľuje metabolizmus? Dopraj si preto v priebehu dňa šálku kávy alebo zeleného čaju. Dve až štyri šálky zeleného čaju denne ti, podľa štúdií, pomôžu spáliť až 50 kalórii denne.

Pravidelným pohybom sa stane tvoje chudnutie oveľa dosupnejšie.

Pravidelne sa hýb

Či sa ti to páči alebo nie, metabolizmus najrýchlejšie naštartuje pohybom. Vyraz na prechádzku, obuj si bežecké tenisky alebo sa prihlás na lekcie zumby. Ak chceš dosiahnuť ešte lepšie výsledky, striedaj pohyb s rôznou intenzitou. Ideálne zaraď aspoň dvakrát do týždňa HIIT tréning, ktorý kombinuje krátke úseky intenzívneho cvičenia s krátkymi fázami odpočinku.

Tip: Sleduj svoje výsledky v reálnom čase a kúp si dámske smart hodinky. Na Heuréke nájdeš širokú ponuku smart hodiniek na cvičenie, s ktorých výberom ti poradia užívateľské recenzie.

Dbaj na pitný režim

Akonáhle nemá ľudské telo dostatok vody, všetky metabolické procesy sa spomaľujú, vrátane chudnutia. Nečakaj preto na chvíľu, kedy sa o slovo prihlási smäd a snaž sa piť počas celého dňa. Svoj pitný režim postav na pramenitej vode, ktorú môžeš doplniť o pár šálok bylinkového alebo zeleného čaju, prípadne šťavou bez pridaného cukru.

Tip: Prvý pohár vody sa snaž vypiť čo najskôr po prebudení. Ideálna je vlažná voda, ktorá priaznivo pôsobí na na celý organizmus a zrýchľuje ho.

Okoreň si život

Chilli, kajanské korenie, zázvor alebo škorica. Korenia typické svojou ostrou, pálivou či štipľavou chuťou majú ešte jednu vec spoločnú – dokážu úžasne nabudiť metabolizmus. Začni v kuchyni používať tieto prírodné spaľovače tukov  a vyskúšaj ich pozitívne účinky na vlastnej koži.

Foto: goodfon.com

Odporúčané produkty z nášho e-shopu