Chceš zmeniť svoju postavu? Tréningový plán k tomu nepotrebuješ

Tréning alebo tréningový plán môžu mať veľa premenných. Základ však nestojí na nich.

Kým začneš riešiť najvhodnejší tréningový plán alebo tréningový program. Polož si otázku a buď k sebe úprimný/á. Vzdáš sa vecí, ktoré spôsobili, že postavu musíš meniť? Trénerstvu sa venujem viac ako 20 rokov. Myslím, že toto je zásadnejšia otázka (odpoveď?) ako riešenie tréningového plánu zamerané na chudnutie, nárast svalov, kondíciu … alebo akýkoľvek iný cieľ.

Otepľuje sa extrémne spôsoby chudnutia a redukcie tukových zásob resp. zmeny postavy naberajú na obrátkach. V premene postavy je skutočne veľmi veľa veci, veľmi dôležitých.

ALE.

Prvá a asi najzásadnejšia vec, ktorú v zmene svojej postavy nijak neoklameš, neprečkáš ani neobídeš. Je:

Ak si TUČNÝ/Á si ochotný/á sa vzdať tých vecí, ktorá ťa robia tučným/tučnou?

Ak si CHUDÝ/Á si ochotný/á sa vzdať tých vecí, ktoré ťa robia chudým/chudou?

Týchto príkladov môžem uviesť veľa ale verím, že chápeš čo tým chcem povedať a kam sa ťa snažím naviesť. Začína to vždy v tvojej hlave.

Zmeniť postavu ti môže pomôcť osobný tréner, tréningový plán, tréningový program, super nová technologická novinka. Ale začať musíš tým, že si upraceš v hlave.

Áno, uznávam, píšem ti to veľmi drzo. Chcem však, aby si vedel/a, že sa tréningu a veciam okolo neho venujem veľmi dlho. A na nič účinnejšie ako toto som neprišiel. Tréningových postupov, ktoré fungujú je nespočetné množstvo. Doslovne by som si dovolil tvrdiť, že fungujú (viac či menej) všetky. Za predpokladu, že v tvojej hlave máš poriadok a vieš čo treba robiť aj čo treba prestať robiť.

Osobný tréner, tréningový plán aj tréningový program začína v tvojej hlave
V tréningu je to rovnako. Kým budeš chcieť chudnúť, opýtaj sa sám seba či si ochotný vzdať sa vecí, ktoré ťa robia tučným.

Skúšať, mýliť sa alebo sem tam zle odbočiť v dobrej viere je normálne a stáva sa to každému. Stalo a stáva sa to aj mne. Kým som sa stal trénerom, skončil som takmer v nemocnici preto, že som veľmi zle cvičil (ale to je iný príbeh). Ale pomýlil alebo zle “odbočil” som už veľakrát aj ako tréner. Proste je to tak. Sme ľudia. Ja rovnako tak ako ty.

Takže? Osobný tréner alebo tréningový plán alebo sofitistikovaný tréningový program alebo?

Čo z toho je najdôležitejšie pre zmenu tvojej postavy? Nič z uvedeného. Výsledok je nasledovný. 

Ak vieme, že sa nehýbeme dostatočne a tiež vieme, že jeme viac ako je potrebné. Tak nie je potrebné mať sofistikovaný postup na zmenu. Proste sa začni viac hýbať a menej jedz.

Profesionálny osobný tréner Ľuboš Gsch

Áno, viem. Keď robiť veci jednoducho vôbec nie je také ľahké.

A áno, aj to viem. Si len človek a proste potrebuješ niekde vypustiť. Čítaj ďalej, všetci sme “len” ľudia.

Pozri. Nikto a myslím, že ani ty sám/a nepotrebuješ ísť na fitness pódium alebo do kláštora za ultra-fantastic-mega-brutal-super životných štýl, pokrývajúci 8 h spánku v noci, denne hodinu meditácie, hodinu cvičenia, byť láskavý a dobroprajný k sebe a svojmu okoliu a jesť len zelený šalát s Tibetskými bylinkami (áno, zasa som si to len vymyslel). Chcel som tým poukázať na to, že rob čo môžeš, odstráň čo najviac toho, čo vieš, že ti škodí a za 20 rokov praxe trénera ti môžem sľúbiť, že sa budeš cítiť skvele a vyzerať budeš ešte lepšie.

Ak budeš chcieť so zmenou postavy, tréningovým plánom alebo veciam s tým, súvisiacich pomôcť, som tu pre teba a urobím to rád.

Nezabúdaj však, že ti môžem ukázať tú “správnu cestu”, prejsť po nej ale musíš sám/a.

Ak ťa navyše sužuje čas alebo energia, pre ktoré sa nehýbeš možno ti viem pomôcť aj tomto prípade. Chýbal mi čas a tiež energia, ale cvičiť som chcel tak efektívne ako je len možné. Vytvoril som minimalistický tréningový plán prinášajúci maximálne výsledky. Volá sa Program P13.

Poznáš niekoho, komu by pomohlo prečítať si tieto riadky? Prosím pošli mu tento článok. Budem ti vďačný.

Foto: goodfon.com

Autor článku
Ľuboš Gsch
Ľuboš Gsch
Hlavný tréner

AHOJ. Srdečne ťa vítam. Som profesionálny osobný tréner a s Mobilným fitkom pôsobím v Pezinku a v Senci.

Okrem toho som otec dvoch detí, dvoch kníh, minimalistického tréningového plánu na doma (Program P13) a tohto blogu. Mojou úlohou je ukázať ti, že skvelé telo môžeš mať aj TY. A to s radosťou, dobrým pocitom a zábavne. Prevediem ťa procesom tréningu a tiež všetkým potrebným. Výsledky v podobe skvelej postavy, zdravia a kondície dosiahneš efektívne, rýchlo a bezpečne.

Ak ťa zaujíma môj príbeh navštív sekciu Osobný tréner – O mne

Ak ťa zaujímajú moje referencie navštív sekciu Osobný tréner – Naše boje referencie

V prípade otázok ma neváhaj kontaktovať prostredníctvom formulára.

viac o autorovi

Odporúčané produkty z nášho e-shopu