5xTOP – Vianoce zdravo a fit? Vianočné sviatky nemusia byť pre tvoju postavu pohromou. Využi strategické tréningové rady.

Vianoce nemusia byť pohroma. Poradím ti ako minimalizovať škody Vianoc na tvojej postave ak kondícií.

Obdobie vianočných sviatkov sa takmer vždy nesie v duchu zaneprázdnenosti a to aj napriek obmedzeniam (Lockdown). Môže to byť aj inak. Vianoce môžu byť plné lásky, oddychu a rodinnej pohody. Na ktoré momentálna situácia vplýva priaznivo. Jednoducho povedané, budú také, aké si ich sám spravíš. To isté platí aj v prípade tvojho jedálnička, cvičenia, zdravia a celkovej kondície. Záleží len od teba, v ktorej časti tvojich priorít sa všetky tieto veci nachádzajú.

Áno, Vianoce sú obdobím plné osláv a prebytku. Táto skutočnosť však často vedie ku „klišé“ predsavzatiam o chudnutí, svalnatom bruchu, pravidelnom cvičení a zdravom stravovaní. A úprimne, väčšina z nich skončí poriadnym fiaskom.

Ak patríš k ľuďom, ktorých tvar postavy a kondícia sa tiež nachádza o čosi pozadu, pravdepodobne ťa trápia nasledujúce problémy:

  • Som príliš zaneprázdnený Vianočnými prípravami.
  • Momentálne obmedzenia mi dovoľujú akurát tak jesť.
  • Milujem Vianoce, ale viem, že to preháňam s jedením a pitím.
  • V januári sa vždy pokúšam napraviť „škody“ Vianoc.

Ak si sa vo viacerých bodoch našiel aj ty, tieto tipy ti pomôžu prežiť nie len krásne ale i zdravé (najmä prínosné pre tvoju postavu) Vianoce.

1.Pravidelné cvičenie

Jednou z najťažších vecí, ktoré je potrebné urobiť, je nájsť si čas na tréning. Teraz je častým problémom už aj miesto. Je jedno či tvoje tréningy budú trvať 30 minút alebo 2 hodiny. Dôležité je, aby si sa hýbal. Nezabúdaj, že aj krátky tréning je cvičením, ktorý ti pomôže zostať v kondícií. Povedz rodine a svojim priateľom o týchto zmenách, aby ti tvoje plány nikto a nič nenarušilo. Príjemnou čerešničkou môže byť podpora tvojich blízkych. Práve na to, aby tvoje tréningy mohli byť pravidelné a maximálne pohodlné spúšťam od 15.1.2021 v rámci programu Členstvo v POHYBe každý deň nový tréning z pohodlia tvojej obývačky. To znamená každý deň v týždni máš k dispozícií nový video tréning, na ktorý nepotrebuješ žiadne tréningové náradie. Využiješ svoje telo, priestor a príležitostne výbavu domácnosti =)

Na vianoce zdravo a fit - tvoja postava po sviatkoch nemusí utrpiet
Tvoja postava a kondícia nemusí po sviatkoch utrpiet.

2.Udržanie kalórií

Vianoce sú vždy výzvou pre udržanie kalórií na normálnej úrovni. Pri tomto bode je veľmi dôležité plánovanie. Pravidelným plánovaním tréningov i jedálničkov, si stále môžeš naplno vychutnať sviatky do sýta. Namiesto tradičných kalorických bômb, vyskúšaj zdravé alternatívy. Niektoré z nich nájdeš aj v našich fit receptoch.

3.Aktívne darčeky pod stromčekom

Ak si si našiel pod stromčekom kolobežku, bicykel, korčule či niečo podobné, patríš k šťastlivcom. Využi tento darček naozaj naplno. Vybehni von a daj si do tela. Budeš sa cítiť výborne a skvelo vyzerať. Okrem toho ušetríš množstvo času, ktorý by si inak premrhal leňošením.

4.Von až s plným žalúdkom

Najlepšie čo môžeš urobiť pred návštevou, výletom alebo rodinnou večerou, je poriadne sa najesť. Samozrejme by to malo byť pestré jedlo, plné vitamínov a živín. Ak tak urobíš, nebudeš už v pokušení jesť príliš veľa.

5.Vyhni sa vynechaniu jedál

To platí najmä v prípade raňajok. Hoci to môže byť lákavé, pre telo je to to najhoršie, čo môžeš urobiť. Aj po sviatkoch plné hodovania, dodržuj konzumáciu jedla v pravidelných intervaloch. Inak to povedie ku kontraproduktívnym výsledkom.

Informácie zozbierané rokmi praxe uplatňujem vo všetkých produktoch smerujúcim k zlepšeniu postavy a života trénujúcich.

Každý deň nový video tréning z pohodlia obývačkyČlenstvo v POHYBe (spustené od 15.1.21)

Osobná spolupráca – 3 mesačný komplexný program zmeny postavy s osobným trénerom – možný s projektom MobilnéFitko len v okrese Pezinok a Senec.

Knihy/tréningové manuály pre začiatočníkov – Začni cvičiť s POHYBom for Men a Začni cvičiť s POHYBom for Women.

Online video tréningový program Absolútny začiatočník určený úplným začiatočníkom na tréning doma.

Prípadne individuálne nastavenie tréningového a stravovacieho plánu podľa tvojich cieľov, potrieb a možností.

Ak sa ti tieto informácie páčili daj nám like a zdieľaj ich na sociálnych sieťach, naše page sú na FB POHYB.sk a Instagram pohybsk .

Alebo poznáš niekoho, pre koho by boli tieto informácie užitočné? Prosím, pošli mu tento článok. 

Ďakujem ti.

V prípade, že máš otázky ohľadom uvedenej témy alebo spolupráce kontaktuj ma. Rád s tebou uvedenú tému preberiem, ak budem vedieť ako rád pomôžem.

Šťastné, veselé a fit všetkým! 🙂

Zdroj:realbuzz.com/articles-interests/festive-health-fitness/article/fitness-at-christmas/

realbuzz.com/articles-interests/festive-health-fitness/article/12-days-of-christmas-health-and-fitness-guide/

Autor článku
Ľuboš Gsch
Ľuboš Gsch
Hlavný tréner

AHOJ. Srdečne ťa vítam. Som profesionálny osobný tréner a s Mobilným fitkom pôsobím v Pezinku a v Senci.

Okrem toho som otec dvoch detí, dvoch kníh, minimalistického tréningového plánu na doma (Program P13) a tohto blogu. Mojou úlohou je ukázať ti, že skvelé telo môžeš mať aj TY. A to s radosťou, dobrým pocitom a zábavne. Prevediem ťa procesom tréningu a tiež všetkým potrebným. Výsledky v podobe skvelej postavy, zdravia a kondície dosiahneš efektívne, rýchlo a bezpečne.

Ak ťa zaujíma môj príbeh navštív sekciu Osobný tréner – O mne

Ak ťa zaujímajú moje referencie navštív sekciu Osobný tréner – Naše boje referencie

V prípade otázok ma neváhaj kontaktovať prostredníctvom formulára.

viac o autorovi

Odporúčané produkty z nášho e-shopu